perjantai 2. tammikuuta 2015

Floridan kierros: Palm Beach, Miami ja Key West


Kolumbiasta Usaan. Hmmmm... Meillä oli tästä siirtymästä ennakkoaavistuksena tukeva turvatarkastus ja tiukka maahantulohaastattelu Usan puolella. Vitsailimme hermostuneesti myös lateksihanskoista ja ruumiintarkastuksista. Arvelimme kuuluvamme epäilyttävään matkailijakategoriaan ihan jo sen takia, että saavumme Kolumbiasta. Mutta että vielä reppureissaajia. Yllätys siis olikin melkoinen, kun tajusimme joutuvamme tähän syyniin jo Kolumbian puolella. Kokemus oli suoraan sanottuna hieman pelottava. Oletteko ikinä katsoneet sarjaa Vankilassa Ulkomailla? Sarja käväisi meillä molemmilla mielessä... Poliisijyrmyjä, kolkkoja kuulusteluhuoneita ja uhkaavannäköisiä huumekoiria kuonokoppineen. Passi- ja turvatarkastuksessa viranomaisten tiukkoja kysymyksiä siitä mitä olimme Kolumbiassa tehneet, missä käyneet ja missä asuneet. Käsimatkatavaramme läpivalaistiin kahteen eri otteeseen sekä tutkittiin vielä varmuuden vuoksi käsikopelolla. Myöhemmin selvisi, että myös molempien rinkat oli pengottu käsin. Kun tarkastukset olivat ohi, huokasimme helpotuksesta. Miten sitä tuleekin tuollaisessa tilanteessa hermostunut olo, vaikka mitään syytä ei olekaan? Helpotus oli kuitenkin lyhytaikainen, sillä eräs poliisijyrmyistä vinkkasi meidät luokseen. Meidät johdatettiin erikseen ja yksitellen kolkkoon kuulusteluhuoneeseen ja istutettiin alas. Katse kohdistui ensimmäisenä edessä olevaan suureen julisteeseen, jossa istui pää riippuen ja kyyneliä tuhraten mies, joka oli juuri narahtanut salakuljetuksesta. Poliisi itse poistui huoneesta pariksi minuutiksi, jolloin kauhuajatukset oikein pääsivät valloilleen - varmasti joku oli livauttanut matkatavaroiden joukkoon nyssyköitä ja apuaapuaapua. Mielessä pyöri myös vaikka mitä tarinoita kolumbialaisen poliisin epäluotettavuudesta ja korruptoituneisuudesta. Poliisi kyseli palatessaan taas tiukkaan sävyyn tekemisemme Kolumbiassa. Lisäksi pääsimme kropan läpivalaisuun. Mitään epäilyttävää ei onneksi tullut esiin ja saimme luvan poistua Kolumbian mailta. Usan puolelle tultaessa oli maahantulo päinvastoin helpoin ikinä - "Milloin olit täällä viimeksi? Aha, no, tervetuloa takaisin!"

Floridan etapille olimme suunnitelleet löhöämistä, rentoutumista, tankkaamista, herkuttelua ja pyykinpesua. Pääsimme Floridassa iskän hoiteisiin ja nuo kolme viikkoa, jotka isän ja Pirkon luona vietimme, tuntuivat kuin olisi muuttanut takaisin kotiin. Ja ihan siis positiivisella tavalla. Tuntui aivan luksukselta, kun jääkaappi oli täynnä ruokaa ja kaappia saattoi raottaa milloin tahansa. Likapyykin pystyi heittämään koneeseen milloin tahansa. Sohvalle pystyi kellahtamaan lökäreissä milloin tahansa. Suihkusta tuli kuumaa vettä milloin tahansa! Tämä kuuma vesi oli sikäli ihastuksen aihe, sillä Kolumbiassa harrastetaan lähes poikkeuksetta kylmiä suihkuja. Ja valmis ruokakin oli usein pöydässä. Saimme kunnon hemmotteluhoidon ja totuttiin Floridassa niin hyvään, että sopeutuisiko sitä hostellielämään enää ollenkaan?

Nuo kolme viikkoa kuluivat todella nopeaan. Kävimme löhöilyn ohessa lenkkeilemässä, pelaamassa tennistä, rannalla ja uima-altaalla, shoppaamassa, syömässä, leffassa, kuuntelemassa kauneimmat joululaulut SUOMEKSI ja lettuaamiaisella Lake Worthin suomalaisten klubitalolla. Tapasimme Floridan suomalaisia. Katsoimme Salkkareita ja Yle:n uutisia TV-Kaistan kautta. Vietimme joulua isolla porukalla. Kävimme myös kolme päivää tsekkaamassa Miami Beachin elämää ja teimme päiväretken Key Westiin. Molemmat kohteet ovat upeita ja suositeltavia. Miamista jäi päällimmäiseksi mieleen duunatut kropat ja luksuselämä, Key Westistä taas Ernest Hemingwayn kotitalo lukuisine kuusivarpaisine kissoineen. Jenni kävi myös verestämässä työelämän muistoja vierailemalla suomalais-amerikkalaisessa vanhainkodissa Lake Worthissä. Mummut ja papat olivat kuulemma ihania. Ja matkakumppanimme Gary ja Kerttu pääsivät oikein suurille jäille katsomaan NHL-kiekkoa pelissä Florida Panthers vs. Pittsburgh Penguins.

Saimme ladattua akut täyteen Floridassa ja uutta intoa loppumatkallemme. Kiitokset iskä ja Pirkko! Ja myös Sessi, Sami ja Joona!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti