perjantai 19. syyskuuta 2014

Voisitteko avata reppunne, olkaa hyvä?

Repusta saattaa löytyä vaikka mitä!

Reppureissaajan yksi tärkeimmistä matkatavaroista on, yllätys, yllätys, rinkka! Mutta millä tavaroilla se rinkka tulisi täyttää? Sepäs ei olekaan aivan yksinkertainen kysymys. Varsinkaan silloin kun näillä tavaroilla pitäisi pärjätä puoli vuotta reissun päällä ja hyvinkin erilaisissa maastoissa, ilmastoissa ja aktiviteeteissa. Tässäkin pulmassa meitä auttoi muiden matkablogit - useat ovat listanneet matkatavaransa hyvin pedantisti blogikirjoituksiinsa. Näistä listoista saimme monta arvokasta Ahaa-elämystä pohtiessamme omien rinkkojemme tulevaa sisältöä. Me oleskelemme melko lämpöisessä ilmastossa reissumme ajan, mutta muutamassa kohteessa on myös tarpeen lämpöisemmät asusteet. Aiomme myös vaeltaa jonkun verran, joten sopivat retkeilyasustukset pitää myös pakata mukaan biksujen ja aurinkorasvan lisäksi. Jos huomaamme matkalla jotain uupuvan, niin kauppoja löytynee myös muualta maailmassa.

Meillä molemmilla on 65 litran rinkat, joiden sisällöt on listattu alla.

Minnan matkatavarat

Minnan rinkan sisältö: vedenpitävät vaelluskengät, tennarit, sandaalit, rantasandaalit, kuoritakki ja -housut, fleece, hihallinen huppari, hihaton huppari, tekninen pitkähihainen paita, collegepaita, ohut neulepaita, pitkähihainen trikoopaita, 4 t-paitaa, 5 toppia, hame, 3 mekkoa, saronki, farkut, puuvillahousut, collegehousut, juoksutrikoot, farkkushortsit, urheilushortsit, urheilutoppi, bikinit, alusvaatteet, sukat, tuubihuivi, mikrokuitupyyhe, permetriinillä käsitelty silkkilakana, puhallettava niskatyyny, päiväreppu, käsilaukku, sateenvarjo, sadeviitta, juomapullo, passi, kansainvälinen ajokortti, kansainvälinen rokotuskortti (jossa todistus keltakuumerokotuksesta), verkkopankkitunnukset, 3 luottokorttia, iPhone, iPad, vesitiiviit pussit passille ja iPhonelle sekä iPadille, laturi iPhonelle ja iPadille, rahavyö, Minigrip-pussit vaatteille, snorklausvälineet, aurinkolasit ja toalettilaukku olennaisine sisältöineen.

Jennin rinkan sisältö: vedenpitävät vaelluskengät, tennarit, juoksukengät, sandaalit, rantasandaalit, kuoritakki ja -housut, fleece, huppari, collegepusero, pitkähihainen trikoopaita, pitkähihainen puuvillapaita, 4 t-paitaa, 4 toppia, farkut, puuvillahousut, ohuet kangashousut, juoksutrikoot, 2 shortsit, urheilushortsit, urheilutoppi, 2 bikinit, alusvaatteet, sukat, vyö, tuubihuivi, mikrokuitupyyhe, permetriinillä käsitelty silkkilakana, puhallettava niskatyyny, päiväreppu, käsilaukku, sateenvarjo, sadeviitta, juomapullo, passi, kansainvälinen rokotuskortti (jossa todistus keltakuumerokotuksesta), verkkopankkitunnukset, 2 luottokorttia, kännykkä, minitabletti, vesitiivis pussi passille ja kännykälle, laturit kännykälle ja tabletille, rahavyö, Minigrip-pussit vaatteille, snorklausvälineet, aurinkolasit ja toalettilaukku olennaisine sisältöineen.

Lisäksi otamme mukaan seuraavaa käytännöllistä tilpehööriä:  kamera, kameran muistikortit, kameran vara-akku, suoristusraudat, lukot, adapteri, varakännykkä, otsalamput, rinkan klipsuja, lavuaarintulppa, nappikuulokkeet, silmälaput, korvatulpat, rinkkojen suojapussit, reppujen sadesuojat, ompelutarvikkeet, ensiaputarvikkeet, pyykkinarua, jeesusteippi, linkkuveitsi, pelikortit ja hämäyslompakot. Nyt jäi joku ihan varmasti miettimään, että mitkä ihmeen hämäyslompakot. Vinkin hämäyslompakosta bongasimme eräältä tunnetulta reppureissaajien keskustelupalstalta. Eräs reissaaja, joka oli joutunut ryöstön kohteeksi, vinkkasi, että ryöstötilanteessa voi yrittää tarjota voroille lompakkoa, jossa on hieman käteistä ja pankkikortin näköisiä kortteja. Jos onni käy, voro tyytyy tähän saaliiseen, ja oikea, tietysti hyvin piilotettu, omaisuus säilyy omistajallaan. Huomautettakoon myös, että passeista, verkkopankin tunnusluvuista ja kansainvälisistä rokotuskorteista olemme ottaneet perinteiset paperikopiot sekä lisäksi valokuvat kännykkään ja sähköpostiin. Lentopassit meillä on tallessa sähköisesti TripCase-applikaatiossa.

Meillä on tietysti myös mukana seuraava lääkearsenaali, joka pakataan siihen rinkkaan mistä tilaa löytyy: Rumbabor resepteineen (malarian estolääkitys), Imodium, Specialyt, Voltaren, Bepanthen, maitohappobakteerit, melatoniini, ibuprofeiini, migreenilääke resepteineen, hydrokortisonivoide ja käsidesi.

Näillä mennään puoli vuotta! Mitäs mieltä olette, eikö ihminen pärjää loppujen lopuksi melko pienellä tavaramäärällä? Vai onko tässäkin jo liikaa?

2 kommenttia:

  1. Mikä lääke on specialyt??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Specialyt sisältää sokeria ja kivennäisaineita ja on tarkoitettu neste- ja suolatasapainon säätelyyn. Eli kannattaa nauttia, jos ja kun ripsa iskee kylään. 😝

      Poista