perjantai 12. syyskuuta 2014

The countdown is on!
Olemme molemmat matkailufriikkejä. Olemme kolunneet maailmaa yhdessä ja erikseen ja tuntuu, että mitä enemmän matkustamme, sitä korkeammaksi matkakuume nousee. Muutama vuosi sitten aloimme leikitellä ajatuksella matkasta maailman ympäri. Leikittely vaihtui hyvin nopeasti päätökseksi: Let’s do it! Matkan suunnittelu käynnistyi toden teolla pari vuotta sitten – minne, miten, milloin? Aloimme koluta matkablogeja ja kartuttaa taustatietoutta, laskeskelimme budjetteja ja pähkäilimme muutamia arkielämiseen liittyviä kysymyksiä.

Meillä eniten mietinnän aihetta aiheuttivat työpaikkamme, asuntolainamme ja omistusasuntomme - miten työpaikoillamme suhtaudutaan pitkän vapaan myöntämiseen, miten lyhennämme asuntolainaa matkan aikana ja saammeko vuokrattua asunnon matkan ajaksi? Täytyy myöntää, että meillä tuntui olevan matkailujumalten siunaus näissä kyseisissä kysymyksissä, sillä asiat loksahtelivat paikoilleen melko vaivattomasti. Oma työnantajani suhtautui onnekseni myönteisesti puolen vuoden virkavapaan myöntöön, joten työpaikkani odottelee avoimin ovin palatessani reissulta. Jennillä on tällä hetkellä määräaikainen työsopimus päättyen syyskuun loppuun, mutta toisaalta Jenni työskentelee alalla, jossa työtä tuntuu riittävän yllin kyllin. Asuntomme saimme vuokrattua tutulle tyypille ja vieläpä täysin kalustettuna. Tämä oli täydellinen ratkaisu! Pankista saimme lyhennysvapaata matkan ajaksi. Ja kas! Sitten olikin vain matkakassan täyttäminen edessä. Olisimme puolen vuoden ajan täysin tulottomia, joten varat elämiseen ja liikkumiseen piti kerätä etukäteen säästämällä. Laskeskelimme, että vyötä kiristämällä matkakassan pitäisi täyttyä kahdessa vuodessa. Nuukailu ei edes muutamaa poikkeusta lukuunottamatta kummemmin haitannut, koska tiesimme palkintomme häämöttävän horisontissa. Tarkemmin säästämisestämme sekä budjetistamme on kerrottu Matkabudjetti -osuudessa.

Matkakohteiden valitseminen sen sijaan tuotti hankaluuksia sen takia, että meillä oli niiiiiiiin paljon paikkoja, joissa olisimme halunneet käydä. Ja puoli vuotta maailman ympäri matkustamiseen on melko rajallinen aika. Pala palalta reitti alkoi hahmottumaan ja aika viime metreille asti teimme muutoksia suunnitelmiin ennen kuin kohteet ja lennot lyötiin lukkoon. Tarkemmin reitistämme ja lentolipuista on kerrottu Reitti ja lentoliput -osiossa ja matkakohteistamme päivitämme tarkemmin Matkakohteet -osioon matkamme edetessä.

Alussa matkan alku tuntui todella kaukaiselta. Nyt yhtäkkiä huomaamme ajan kiitäneen salamavauhtia ja reissuun lähdemme jo vajaan kolmen viikon kuluttua! Kaiken pitäisi olla valmista. Kymmenien kohtien to do - listan kohdat ovat kaikki yliviivattuina. Rokotukset ja lääkkeet  on hankittu, matkavakuutus on päivitetty ja lennot bookattu.

Tämän blogin tarkoituksena on ennen kaikkea toimia yhteydenpitovälineenä läheisillemme, mutta tervetulleita ovat kaikki! Tervetuloa blogiimme ja seikkailullemme!4 kommenttia:

 1. Niin siistiä että saitte järjestettyä arkisen elämän ja pääsette matkalle! Täällä Joensuussa jännitetään reissuun lähtöä jo näin hyvissä ajoin :D Huh, vielä ei ole aika toivottaa hyvää matkaa, mutta kyllä taitaa lähdön hetket jo poltella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä alkaa tosiaan perhoset pyöriä masussa. 😄 Kohta mennään!

   Poista
 2. Voi että, jään innolla (ja hienoisella kateudella) seuraamaan reissuanne täällä blogissa. :) Antoisaa reissua! Ehkä mäkin vielä joskus...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!!! Ja kiva kun seuraat. Ja kyllä säkin vielä!!! :)

   Poista